Filtering by: 2021

Oct
3
2:00 PM14:00

Antikk Musikk: En klassisk ettermiddag

242892750_6527756207249312_7184546231780416623_n.jpg

Klavertrio var en svært populær sjanger i wienerklassisismen, og talløse verker ble skrevet for besetningen fiolin, cello og hammerklaver. Hammerklaveret var blitt det nye "mote"-instrumentet og det var et instrument det var ansett som sømmelig at kvinner spilte, noe som bidro til populariteten. Klavertrioen ga anledning for både komponister og utøvere å skape et symfonisk og konsertant lydbilde med bare tre utøvere.

På konserten spilles to av høydepunktene fra klavertriolitteraturen:
Haydns trio i g dur H XV/25 "Gypsy" og
Mozarts trio i Bb dur K 502

Hilary Foster, fiolin
Bodil Erdal, cello
Knut Christian Jansson, hammerklaver

Christinegaard holder åpent fra kl. 12:00, og i kafeen er det servering.

Billetter 200/100 (studenter)
Velkommen!

View Event →
Sep
11
8:00 PM20:00

Jazzkonsert med Morgengry

plakat morgengry med navn versjon 8.jpg

JAZZKONSERT

Fred Johannesen Fl.h
Gry Midttun vokal
Morten Sæle Gitar
Roald Gilje Tuba

Morgengry gir deg et dryss av gamle, gode jazzklassikere, med stor spennvidde.
Gry har med seg tre meget skolerte musikere!
Blir det fint vær, holdes konserten ute i hagen. Hvis ikke, inni Christinegaards vakre rom.

Billetter KLIKK HER, eller i døren. Kr 100,-

Plakaten er laget av Stella M. Scofano

View Event →
Sep
3
7:00 PM19:00

Utekonsert med Stig van Eijk and the Goodfellas

Sommeren synger på siste vers, men Stig og bandet er klar for å gi deg den sommerviben du trenger. Latt du deg forføre av reggae, soul og hip-hop? Da har du ikke annet valg enn å få med deg denne fine konsertopplevelsen her.
Stig van Eijk & The Good fellas spilte nylig konsert på naturscenen på Fløyen til stor begeistring for de fremmøtte. Ikke bare ble det magisk stemning, det ble også engasjerende allsang fra alle i publikum. Dette må vi klare å gjenskape på fredag

Billetter:
Vipps: 920 14 279 eller du kan kjøpe dem i døren.

* Konserten er med forbehold om at været er bra. Kjøper du billetter og arrangementet blir avlyst vil pengene refunderes.

Velkommen!

Cover: 150,-

Bakgrunn:
Det er over 20 år siden Stig van Eijk fikk sitt store gjennombrudd som artist i Norge.
I 1999 vant han Melodi Grand Prix her i landet, slapp cd- singel og album som begge solgte til gull med over 30.000 solgte eksemplarer. Samme år ble han også belønnet med tittelen “Årets mannlige artist” på Hitawards.

Han har også skrevet musikk for andre artister, blant andre Heinz Winckler som vant Sør-Afrika Idol i 2002 med Stigs sang, “Once in a lifetime” (solgt til platina, 100.000 eksemplarer). Stig har også gjort en fredssang for moderlandet sitt, Colombia, i 2002.

Stigs hjerte tilhører musikksjangrene reggae, soul og hiphop. Det er ikke ofte du hører fengende reggae-rytmer her i kalde nord, men Stig beviser at det er fullt mulig.
Platen ”Presentation” ble sluppet 2013, og fikk gode tilbakemeldinger. Hans vokal og tekster reflekterer hans personlighet. Den siste utgivelsen hans "My love" er den første rolige soul låten på mange år. Den har mange tatt til sitt bryst..

Stig van Eijks musikk er lidenskap, kjærlighet og håp.
"Ingen scene er for liten, ingen scene er for stor. Dette er livet…"

Her kan du høre musikken til Stig van Eijk: https://open.spotify.com/artist/63nyWwAN3rQ0LNe37IQkuN...

View Event →
Aug
22
8:00 PM20:00

Klubb Gåsehud er tilbake, Andrea Niane m. band

Dette sier HP Gundersen om Andrea:

Andrea er en fantastisk begavet og egenartet låtskriver og sanger som nå skal komme til vårt Sunset studio i Bøvågen og spille inn sitt første album. Dette ser jeg veldig fram til, for å si det mildt.

Det hun har sendt meg er den beste demo jeg noensinne har mottatt og dessuten skal hun ha med seg musikere hun kjenner og liker og som naturlig kan være med å skape platens utrykk. Og selvsagt starter eventyret på klubb Gåsehud i forkant!

Andre er fra Kristiansand og har bakgrunn fra bandet ASK. Siden 2018 har hun bodd i New York, hvor hun bla har tatt master i låtskriving og holdt mange konserter. Hun er blitt sammenlignet med både Bjørk og Kate Bush, men er helt genuin. Hun har nylig gitt ut en EP "Nightime stories" som er produsert av selveste Tiger Darrow.

Denne intimkonserten anbefaler jeg på det varmeste!

Billetter KLIKK HER, eller i døren. Kr 150,-

View Event →
Jul
4
1:00 PM13:00

PAPAGØYENE

Papagøyene.jpg

Familiekonsert for de små søndag 4 juli kl 13:00

Det blir sambarytmer, pølser og brus med de herlige Papagøyene.

Asbjørn Sundal er perkusjonist, kursholder, komponist og lærer. Han har sitt eget band Papagøyene som spiller hovedsakelig for barn. bandet ble startet i 2011 i forbindelse med et oppdrag fra BaJazz ( Bergen Jazzforum). Papagøyene har fått strålende tilbakemeldinger fra både publikum og presse, og har hatt oppdrag for Festspillene i Bergen, Bergen Jazzforum og Vossajazz, Bergen Internasjonale Musikkfestival, Den kulturelle skolesekken og Vestnorsk Jazzsenter.

Billetter KLIKK HER, eller i døren. Voksne Kr 150,- Barn gratis

View Event →
Jun
27
2:00 PM14:00

Antikk Musikk; in imitation of birds

Velkommen til sommerkonsert med barokkensemblet Christian IV Consort!

På konserten vil publikum få høre barokkmusikk som kretser rundt temaet fugler og natur. Ensemblet vil blant annet framføre triosonaten "Sonata in Imitation of Birds" av William Williams, Georg Phillipp Telemanns Kantate fra Harmonischer Gottesdienst med Nattergalen som musikalsk tema, og arier av Georg Friedrich Händel som beskriver Guds vakre natur, fra samlingen Neun Deutsche Arien.

Medvirkende:
Daniel Sæther, kontratenor
Caroline Eidsten Dahl, blokkfløyte
Ingrid Økland, barokkfiolin
Ingrid Eriksen Hagen, cembalo

Konserten er støttet av Kulturrådets stimuleringsordning for kulturlivet. Ansvarlig arrangør: Caroline Eidsten Dahl

Billetter KLIKK HER, eller i døren. Kr 200,- studenter kr 150,-

View Event →
Jun
19
8:00 PM20:00

LEGANGER/GUNDERSEN

6FCA3522-A772-41F8-AC2A-23A6BCFF7E9F_1_105_c.jpeg

VI GJENTAR SUkSESSEN

Konsert med Cecilie Leganger (Piano) og HP Gundersen (gitar,steel gitar og mellotron)
28 mai blir det konsert med duoen Leganger Gundersen.


KJØP BILLETTER kr 200

HP Gundersen er regnet som en musikalsk legende med en nærmest utrolig merittliste som musiker, komponist og produsent.
Det som ikke har vært kjent før i nyere tid er at Cecilie har vist seg som en usedvanlig dyktig komponist og pianist. Hun ga ifjor ut EP, en "music from home" med fire pianostykker hun selv har komponert i klassisk tradisjon. Denne platen ble bla grundig presentert og varmt omtalt i "Alltid klassisk" vorspiel på NRK i romjulen.Hun har også komponert mer pop orientert musikk som låten Karma med gruppen GunderZheng som ble gitt ut som singel for gruppen i fjor og låten Enslaved med Stain Monsters som kommer ut 27 mai i år. De to vil spille en kombinasjon av Leganger og Gundersens komposisjoner i tillegg til et par covertolkninger.

View Event →
Jun
6
2:00 PM14:00

Blokkfløyter i Trio

Bergen Barokk og Currentes i samspill.

Når Bergen Barokk og Currentes arbeider sammen, er det – av naturlige grunner – «blokkfløytebonanza» i én eller annen forstand. Det henger ikke bare sammen med hvordan lederne i de to ensemblene, Jostein Gundersen og Frode Thorsen, trakterer instrumentet. Det faktum at disse to er i besittelse av sikkert bortimot 50 blokkfløyter til sammen, spiller også en rolle. Når de i tillegg er ivrige pådrivere og undervisere i blokkfløytespill, i både gammel og (helt) ny musikk, blir det fest når de samler studenter – tidligere og nåværende – i et aldri så lite blåsertreff.

Siden pandemien denne gangen sørger for å begrense antall blokkfløytister i festen, er det ikke desto mindre spesielt hyggelig å invitere til en spesielt mangfoldig konsert, der programmet strekker seg fra renessansen og helt frem til året 1932, da Paul Hindemiths komponerte sin Abendkonzert Nr. 5 for tre blokkfløyter. I denne trioen, så vel som i andre stykker, medvirker blokkfløytisten Sjur Haga Bringeland.

I barokkdelen av søndagens program supplerer cellist Siri Hilmen og cembalist Hans Knut Sveen de tre blokkfløytistene, med støtte i akkordimprovisert akkompagnement, eller basso continuo, som det heter på barokkdialekt. Sprudlende musikk av Georg Philipp Telemann og Arcangelo Corelli kan i seg selv være grunn nok til å oppsøke Christinegaard Hovedgaard i Sandviken. Men de serverer deg også smakfullt tilbehør til musikken, om det så er kake, varmlunsj, kaffe eller et ørlite glass bobler som frister.

Christinegaard holder åpent fra kl. 12, og i kafeen er det servering. Stolene står selvfølgelig med behørig avstand fra hverandre – alt ligger dermed til rette for en spennende og trygg konsertopplevelse.

Velkommen!
Billetter: 200/100

View Event →
May
16
2:00 PM14:00

Konsert med Antikk Musikk “smaker på 17. Mai"

Så du 17nde-mai-videoen fra Antikk Musikk i 2020? I år følger vi opp med Kafébarokk for de som tar turen dit. Med musikk fra fjerne og nære tider og steder vartes kafégjestene opp med herlig nasjonalbarokk(!), tradisjonsmusikk, gode minner og generell vårstemning. Det er komiker/kåsør/musiker Sjur Hjeltnes som holder hoffet sammen med Jostein Gundersen, Anette C. B. Philip, Silje Solberg og Hans Knut Sveen.

Normalt er kafébarokk en invitasjon til publikum selv å bidra, men av kjente årsaker må vi tøyle de lystene en stund til. Likevel skal man ikke se bort fra at man blir invitert til, i en kort sekvens, å ta på munnbindet og nynne forsiktig med i en liten hymne til landet, våren, livet og oss selv.

Arrangementet blir litt mer spredt enn en vanlig konsert. Med kløktig smittevernskontrollhjelp fra Christinegaards eminente personale prøver vi å levere musikk fra ulike posisjoner, og er været passende skal man ikke se bort fra at det kan bli noe utemusikk.

Derfor inviterer arrangøren Christinegaard Hovedgaard til fri inngang, men forbereder kjøkkenet på et heftig salg av kafeens herligheter. Arrangementet starter kl. 14 og avsluttes senest 15.30. Kom når det passer og ha en hyggelig dag på Sandvikens eget «Sans Souci».

View Event →
Apr
25
2:00 PM14:00

Antikk Musikk med The Ladys Entertainment

cropped-header-1.png

Denne sundagen blir det konsert med The Ladys Entertainment, som består av Sjur Haga Bringeland (blokkfløyter) og Daniel Tang Gundersen (cembalo). Med blokkfløytisten Jostein Gundersen som gjest, spelar dei triosonatar av italiensk, tysk og fransk opphav.

Triosonaten var sjølve prøvesteinen for ein barokk tonekunstnar. Komposisjonsforma, med to overstemmer og basso continuo, var epokens mest sofistikerte – idealet var å komponera slik at dei ulike stemmene verkar likeverdige i høve til kvarandre.

Triosonaten voks, som så mange andre av barokkmusikkens former, fram i Italia. Dei «klassiske» triosamlingane til Arcangelo Corelli (1653–1713) blei imiterte av europeiske komponistar i nærare hundre år etter. Medan dei fyrste trioane var for fiolinar, blei det seinare skrive stykke for ulike blåseinstrumet, noko som auka klangmangfaldet.

Corelli-stykket på programmet står i ei særstilling. Det er eigentleg ein concerto grosso for strykarsolistar og orkester, som blei omarbeidd og utgjeven for to blokkfløyter og cembalo i London i 1720. Det einaste stykket denne sundagen som faktisk er for blokkfløyter, er tyskaren Georg Friedrich Händels (1685–1759) Triosonate i F-dur – etter stilen å døma er dette eit ungdomsverk frå tida hans i Italia.

Tre komposisjonar av den franske kongelege kammermusikaren Jacques-Martin Hotteterre (1674–1763) utgjer brorparten av programmet. Hans Sonates en trio, op. 3, ber preg av italiensk påverknad, sjølv om han aldri legg frå seg sin distinkte franske aksent, med stutte, elegante motiv og raffinert ornamentikk. Stykka er hovudsakleg mynta på tverrfløyter. Likevel gjer komponisten det klårt at også blokkfløyter kan nyttast.

View Event →
Mar
19
10:30 AM10:30

Åpent i helgen, lørdag og søndag fra 12:00 til 16:00

Antikk musikk; KONSERT på søndag fra 14:00 til 15:00

Moll.jpg

Siri Hilmen – cello
Hans Knut Sveen – cembalo

Det opprinnelige prosjektet «Kveldshymner» er blitt utsatt til senere i 2021 siden smittevernsmyndighetene for tiden ikke er overbegeistret for internasjonale reiser.
I lys av dette kan det passe å trekke frem et programtema som peker i retning av tungsinn og mismot. 

Men melankoli kan bety mer enn bare tung følelse. I musikk er opplevelsen av melankoli noe som igjen kan gi et løft i tilværelsen. Innen 1600-tallsmusikk er for eksempel Dowlands tårefylte tematikk («Semper Dowland semper dolens» – «Alltid Dowland, alltid lidelse») sentral for hans uttrykk, og det igjen kan tolkes i lys av samtidens forståelse av mennesket, sjelen og kroppen.

I denne konserten er «moll-delen» representert gjennom to av Antonio Vivaldis sonater for cello. Ikke bare er de notert i a- og e-moll. Kombinasjonen av Vivaldis dramatiske melodiformer og det klangmørke instrumentet bidrar også til å forsterke følelsen av melankoli.

Går vi lenger inn på den tekstlige siden, kan tittelen på et av Johann J. Frobergers cembalostykker virke ytterligere tyngende: «Meditasjon over min framtidige død» står i lys av Dowlands dolens, i forundring over menneskets evne til melankoli. Meditasjonen er ikke nødvendigvis trist i det hele tatt. Den plasserer seg som et memento mori («husk at du skal dø») og er like mye en fascinasjon over livets forgjengelighet som en moralsk oppfordring til å føre et riktig liv.

Her inviteres altså du som lytter inn i rom hvor du strengt tatt kan tenke hva du vil, føle det som måtte melde seg og nyte godlyd fra en riktig barokk kammerduett. Om tungsinnet skulle overmanne deg, vil helt sikkert litt kake fra Christinegaard Hovedgaards kafé (åpen fra kl. 12.00) lette byrden.

Program: 
Antonio Vivaldi: To sonater for cello og cembalo (basso continuo)
Johann Jacob Froberger: To suiter for cembalo solo.

View Event →